GREMI D'INSTAL·LADORS DEL MARESME

Busques un instal·lador a prop teu?

AGENDA

Circulares 47-2024 Documentació a aportar per part de l'instal·lador al contractista d'obres de construcció

3 maig 2024


Us informem, amb prèvia consulta a Europreven, en relació als requisits per la participació d’un instal·lador  en obres de construcció. Compartim la informació rebuda amb més detall per ajudar-vos a comprendre millor què implica cadascun dels documents necessaris.

Tal i com estableix la Generalitat de Catalunya, el  contractista o instal·lador ha de proporcionar el Pla de Seguretat i Salut  (PSS) al promotor de l’obra.

Circular 46-2024 TC RIPCI I RSCIEI 22-04-2024 Resultats més rellevants en tramitacions d'expedients per canal empresa i inspeccions periòdiques dels organismes de control

3 maig 2024


Us informem dels resultats més rellevants que la Subdirecció General de Seguretat Industrial en referència a les tramitacions d’expedients i les inspeccions periòdiques realitzades en instal·lacions de protecció i control d’incendis.

S’adjunta  tota la documentació en referència a la present Circular: Enllaç

Circular 45-2024 Disponibilitat de bonificacions fiscals per la mobilitat elèctrica

2 maig 2024


Us informem sobre les novetats legislatives que introdueixen mesures per impulsar la mobilitat eficient mitjançant bonificacions fiscals:

Deduccions en la declaració de renda  son les següents: 

  • Adquisició de  vehicles elèctrics nous (sense aplicació als vehicles destinats a una activitat econòmica).
  • Instal·lació de punts  de recàrrega.

Aquestes deduccions són compatibles entre elles i ofereixen beneficis fiscals als qui aposten per la mobilitat elèctrica.

Per altre part, cal destacar que molts  municipis també ofereixen bonificacions o incentius fiscals per instal·lar  punts de recàrrega de vehicles elèctrics en edificis o locals afectes a una  activitat econòmica:

  • Les bonificacions poden  arribar al 50% de la quota per a aquells que tributin per quota municipal i hagin instal·lat punts de recàrrega.
  • Les obres i instal·lacions necessàries per a la instal·lació de punts de recàrrega poden beneficiar-se de fins al 90% de bonificació.

Circular 43-2024 Ampliació del pressupost corresponent als ajuts MOVES III

2 maig 2024


Us informem en relació amb que l’ICAEN ha ampliat en 37 milions d’euros el pressupost per als ajuts de la mobilitat elèctrica MOVES III. Aquests ajuts estan destinats a subvencionar tant l’adquisició de vehicles elèctrics com la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Això permetrà donar cobertura a totes les sol·licituds ja rebudes i acceptar-ne de noves. 

Novetats:

  • Ampliació del termini: Ampliació de termini fins al 31 de juliol de 2024.
  • Reducció de l'ajut  per la infraestructura de recàrrega: L'ajut s'ha reduït del 30% al 20% per a empreses i administracions públiques amb activitat econòmica. Les PIMES es poden acollir al reglament  de minimis per evitar aquesta reducció.
  • Ajuts per la  instal·lació de punts de recàrrega: Els ajuts per a instal·lar punts de recàrrega en aparcaments comunitaris en blocs d’edificis oscil·len entre el 70% i el 80% de la inversió.


PATROCINADORS

FEDERACIONS

Modificar cookies